InfoFoto: Arhiva

Poskupeli parkiranje, odvoz smeća i usluge gradskih grobalja

Autor: InfoKG
09:06 | Utorak, 06 02 2024

U Kragujevcu će od ovog meseca biti skuplji odvoz smeća, usluge gradskih grobalja i parkiranje, od pet do 20 odsto, piše Beta, a prenosi Danas.

Javno komunalno preduzeće „Šumadija“ usvojilo je novi cenovnik po kome je odvoz smeća na gradskom području skuplji 5,2 odsto za gradjane, a za privrednike 9,8 odsto.

Na seoskom području odvoz smeća poskupljuje pet odsto za građane, a 9,2 odsto za privrednike.

Kako prenosi portal „Pressek“, usluge parkiranja na javnim posebnim parkiralištima poskupele su 16 odsto. Reč je o parkiralištima kod Robne kuće Beograd, Suda, Zastavnog solitera, Skupštine grada, Tržnice Aerodrom, te ona u Lepeničkom bulevaru, Zmaj Jovinoj ulici, kao i parkiralište Zastava.

Sve usluge koje pružaju zatvorene garaže skuplje su za 20 odsto, a za isti procenat povećana je i cena mesečne pretplate za parkiranje.

Cena zakupa i održavanja grobnih mesta povećana je 10 odsto.

JKP „Šumadija“ poskupljenja obrazlaže usaglašavanjem cenovnika sa drugima gradovima, rastom cena na tržištu, kao i povećanim troškovima.

Korigovane cene održavanja i zakupa grobnog mesta na grobljima u Kragujevcu kreću se od 506 dinara za zakup jednog grobnog mesta i 930 dinara za godišnje održavanje.

Kragujevački vodovod je potrošačima ranije najavio poskupljenje usluga od 9. februara 20 odsto.

Izvor: Danas, Beta