Info

Povećava se broj pregleda u KOVID ambulanti

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Ponedeljak, 03 01 2022

Broj pregleda se u Kovid ambulanti kragujevačkog Doma zdravlja poslednjih dana povećava, a na dnevnom nivou se kreće između 600 i 900. Nadležni kažu da su to posledice proslava oko Nove godine, kao i da nam tek predstoji dodatno povećanje broja pregleda, ali i novozaraženihi.

U Kragujevcu se poslednjih dana na dnevnom nivou beleži tridesetak novih slučajeva zaraze Korona virusom. Iz ovdašnjeg Doma zdravlja poručuju da se povećava broj pregleda u Kovid ambulanti. Očekuju da će se usled novogodišnjih proslava i broj novozaraženih u narednom periodu povećati.  

U kovid ambulanti se u odnosu na prethodni period broj pregleda povećao. Dnevno pregledamo između 600 i 900 pacijenata. Simptomi su zapušen nos, glavobolja, bol u grlu, suvi nadražajni kašalj, bol u mišićima, isto kao i u prethodnim talasima, i uglavnom sve je to praćeno temperaturom”, izjavila je za Prvu televiziju dr Marija Senić iz Doma zdravlja Kragujevac.

Nadležni još jednom apeluju na građane da se vakcinišu, kao i da prilikom pojave prvih simptoma dođu na pregled u Kovid ambulantu.