Info

Prodaja već prodatih stanova, lažne nabavke u Domu učenika

Autor: Jovana Mladenović
15:19 | Petak, 18 03 2016

Direktor i vlasnik građevinskog preduzeća "Fruta pak" u Kragujevcu uhapšen je zbog višestruke prodaje istih stanova, a rukovodilac finansijske službe Doma učenika srednjih škola i blagajnik u Domu zbog izdavanja lažne dokumentacije za nabavku i prebacivanja novca na svoje račune. Sva trojica su privedena rano jutros u sinhronizovanoj akciji kragujevačke policije, a zbog sumnje da su izvršili krivična dela zloupotrebe službenog položaja.

P.N.(65) iz "Fruta paka" sumnjiči se da je u periodu od 2008. do 2015. godine kupcima prodavao već prodate stanove kao i da nije završio izgradnju stambene zgrade u Ulici Branka Radičevića u Kragujevcu, za koju je od kupaca uzeo novac. Na taj način 54 kupca je oštetio za ukupan iznos od oko 165 miliona dinara.

Sumnja se i da su J.V. (53) i D.P.(36) u prethodne dve godine na osnovu fiktivne dokumentacije za nabavljenu robu i izvršene usluge za Dom učenika srednjih škola u Kragujevcu novac prebacivali na svoje tekuće račune i na taj način oštetili Dom učenika za 1,6 miliona dinara.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni nadležnim tužilaštvima u Kragujevcu.