InfoFoto: RTK

Profesor Nenad Stefanović sa PMF-a dobitnik najvišeg priznanja Microsoft-a

Autor: InfoKG
13:00 | Utorak, 09 02 2021

Prof. dr Nenad Stefanović sa Prirodno matematičkog fakulteta, duži niz godina sarađuje sa kompanijom Microsoft, a nedavno je kao priznanje za svoj uspešan rad i saradnju, dobio najviši status koji ova kompanija dodeljuje u oblasti edukacije – Microsoft Innovative Educator Fellow.

Ovo priznanje se dodeljuje samo jednom nastavniku iz neke zemlje i to je prvo zvanje dodeljeno profesoru iz Srbije.

Najviši status koji kompanija Microsoft dodeljuje nastavnicima u oblasti primene savremenih informacionih i komunikacionih tehnologija u obrazovnom procesu pripalo je prof. dr Nenadu Stefanoviću sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.

Ovaj status se dodeljuje na osnovu postignutih rezultata rada na digitalnoj transformaciji obrazovanja.

Najviše Microsoft-ovo priznanje u oblasti edukacije mogu da dobiju nastavnici koji su demonstrirali liderstvo kroz mentorstva, realizaciju predavanja, implementaciju naprednih IT servisa u obrazovnim procesima i pružanje podrške drugim edukatorima.

Potrebno je i da nastavnici budu aktivni na društvenim mrežama i da važe za eksperte iz oblasti primene IT tehnologija u obrazovanju.

Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Kragujevcu je implementirao IT servise za obrazovanje, a zahvaljujući postignutim rezultatima ovoj ustanovi je dodeljen status Microsoft School.

Izvor/Foto: RTK