InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Proglašene još ČETIRI izborne liste

Autor: InfoKG
08:42 | Utorak, 07 11 2023

Gradska izborna komisija proglasila je još četiri izborne liste za lokalne izbore koji će biti održani 17. decembra, a to su ''Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma'', „POKRET KRAGUJEVAC PRESTONICA – SRBIJA KRALjEVINA – Ruska stranka“,„Kragujevac - Jako i hrabro“ i „SLAĐAN RAKIĆ – KRAGUJEVAČKA INICIJATIVA – POKRET VOLIM SELO SVOJE – EKO PARK“.

Gradskoj izbornoj komisiji juče tokom popodnevnih časova četiri političke organizacije predale su liste za predstojeće izbore.  

Na izborima četvrta izborna lista biće “Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma”. Nosilac liste i kandidat za gradonačelnika, Đorđe Kosanić kaže da lista nosi imena 87 kandidata. 

Posle izbora 17. decembra 2023. godine - za nas iz Jedinstvene Srbije više ništa neće biti isto. Trudićemo se da Kragujevac još krupnijim koracima krene napred u interesu svih Kragujevčana i Kragujevčanki. S druge strane, na republičkim izborima izlazimo sa koalicionim partnerima iz SPS-a, a na lokalnim, iako imamo odlične odnose, odlučili smo da, zbog boljeg rezultata, nastupamo samostalno. Očekujemo odličan izborni rezultat koji će nam omogućiti da Kragujevac napravimo još boljim mestom za život svih građana, zalažući se za rešavanje infrastrukturnih, socijalnih i drugih pitanja prepoznatljivog programa koji ima Jedinstvena Srbija”, rekao je Kosanić.

Na glasačkom listiću peta izborna lista biće „POKRET KRAGUJEVAC PRESTONICA – SRBIJA KRALjEVINA – Ruska stranka“ koju čini 23 kandidata. Prvi na listi je Saša Radisavljević, predsednik Gradskog odbora Ruske stranke. Drugi na listi, Mirko Čikiriz, kao tri glavna razloga zbog kojih je Pokret Kragujevac prestonica – Srbija kraljevina uspostavio saradnju sa Ruskom strankom naveo je zajedničko zalaganje da Kragujevac ponovo bude prestonica, značajan doprinos ruske nacionalne manjine kulturi grada Kragujevca i povezivanju srpsko-ruskih odnosa i zajedničke poglede. 

Listu čine autohtoni Rusi, rođeni u Rusiji, ali i naši državljani koji su se na poslednjem popisu stanovništva izjasnili kao pripadnici ruske nacionalnosti. To još jedan dokaz rusko-srpskog prijateljstva koje se manifestuje i na lokalnim izborima u Kragujevcu, a ono što nas dominantno interesuje jeste budući razvoj grada, modernizacija, mnogo bolji položaj ruske nacionalne manjine u Kragujevcu i bolji život za sve. Dosta pripadnika ruske nacionalne manjine koji su ovde zasnovali porodice, a još uvek nemaju državljanstvo naše zemlje”, izjavio je Čikiriz.  

Na lokalnim izborima šesta lista biće “Kragujevac-Jako i hrabro“ koju čini 30 kandidata za odbornike Skupštine grada Kragujevca. Predlagač je stranka nacionalne manjine „Jaka Srbija- Silne Srbsko Manjina“. Ovlašćeno lice je Janto Želislav. Prvi na listi je Đorđe Petrović. 

Na glasačkim listićima na predstoječim izborima pod brojem sedam biće lista „SLAĐAN RAKIĆ – KRAGUJEVAČKA INICIJATIVA – POKRET VOLIM SELO SVOJE – EKO PARK“  koja čini 74 kandidata za izbor odbornika Skupštine grada Kragujevca. Nosilac liste i kandidat za gradonačelnika je Slađan Rakić.

Ni jedan od kandidata sa liste nije predviđen za direktora nekog komunalnog preduzeća ili člana Gradskog veća, već za cilj imaju promenu sistema. Ključne tačke tokom izborne kampanje su principi i načela od kojih ne odustajemo a to je stop korupciji, više stručnih ljudi i rešavanje komunalnih problema u gradu”, poručio je Rakić. 

Podsetimo, prethodno je Gradska izborna komisija proglasila tri liste, tako da ih za sada ima sedam. Opširnije ovde: Proglašena prva Izborna lista „ALEKSANDAR VUČIĆ – Kragujevac ne sme da stane“, Proglašena druga Izborna lista “IVICA DAČIĆ – PREMIJER SRBIJE” i Proglašena treća Izborna lista „300 Kragujevčana – Dušan Zeka Aleksić – Svetla tačka“.