InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Projekat sedme generacije „Svetionik znanja“ otvoren u Kragujevcu

Autor: InfoKG
11:00 | Sreda, 27 09 2023

U Kragujevcu je otvoren projekat sedme generacije „Svetionik znanja“, koji sprovodi Asocijacija za afirmaciju kulture – ASK, sa ciljem podsticanja srednjoškolaca da kroz kreativan i poučan visemesečni rad savladaju osnove pisanja i prezentovanja projekata. 

U projektu učestvuje 48 srednjoškolaca iz 12 gradova lokalne zajednice, što je prilika da razmenjuju iskustva i na zanimljiv način pristupe rešavanju aktuelnih problema sa ciljem unapređenja života građana u svom okruženju.

Projekat obuhvata četiri teme: javno zdravlje, informacione tehnologije, ekologiju i društveni aktivizam. 

Rok koji je predviđen za rad na projektu je tri meseca, a u finale ulazi šest projekta i ono će se održati u Bajinoj Bašti od 1. do 3. decembra. 

Za realizaciju projekta, a uz podršku Ministarstva turizma i omladine i Erste banke, pobednik kao nagradu dobija iznos od 300.000 dinara.

Grad Kragujevac kao strateški partner organizacije podržao je projekat sa ciljem da mladi kroz osmišljavanje ideja i timski rad pokažu da im je lokalna zajednica važna i da njihova vizija za bolju budućnost kroz projekat postane stvarnost.

Predsednica odbora „Svetionika znanja“, Jelena Jankov, koja je i sama bila učesnik projekta, izjavila je da je ovo takmičenje namenjeno srednjoškolcima treće i četvrte godine. Pored promocija u svim srednjim školama, prijave su dostupne i u Kancelarijama za mlade, ali i putem online formulara.