Info

RADNO VREME za božićne PRAZNIKE

Autor: InfoKG
10:00 | Četvrtak, 05 01 2023

Povodom obeležavanja božićnih praznika, Zakonom o državnim i drugim praznicima neradni dan je 7. januar. Zbog toga većina ustanova, institucija i firmi neće raditi, dok će u pojedinima biti organizovana dežurstva.  

Dom zdravlja 

Kovid ambulante kragujevačkog Doma zdravlja u ATD-u 7. januara radiće od 8 do 18 časova. 

Zdravstvena stanica broj 4 i služba za zdravstvenu zaštitu školske dece u subotu i nedelju radiće od 8 do 18 časova. To radno vreme imaće i službe za zdravstvenu zaštitu školske i predškolske dece, kao i kućnog lečenja. Polivalenta patronažna služba radiće u subotu od 8 do 18 časova, dok nedeljom ne radi. Ambulanta u Stragarima radiće od 7 do 12 časova, a od 12 do 14,20 časova na terenu. 

Apoteka Kragujevac

Zbog obeležavanja praznika i u kragujevačkim apotekama biće organizovana dežurstva, a jedino će Apoteka Bubanj za vreme praznika raditi uobičajeno 24:00. 

U petak, 6. januara, apoteke “1. maj”, “29. novembar”, “Šumadija”, “Avala”, “Stanovo”, “21. oktobar”, “Topola”, “Batočina”, “Rača”, “Knić”, “Gruža”, “Bresnica”, “Zastava”, “Đurđevdan”, “Zdravlje”, “Lapovo”, “Erdoglija”, “Filip Kljajić” radiće od 7 do 17 časova, dok će do 13 sati dežurati “Palilula”, “Šumarice”, “Natalinci”, “Stragari”, “Čumić”, “Bare”, “Toponica”, “Šatornja”, a apoteka “Lapovo 2” tog dana će biti otvorena od 8 do 13 časova. 

Na Božić, 7. januara, dežuraće apoteka “1. maj” od 10 do 20 časova. 

JKP “Šumadija” – parking, javni prevoz, pijace, čistoća i groblja   

Parking 

Parkiranje na otvorenim i zatvorenim parkiralištima neće se naplaćivati 7. januara. To ne važi i za Parking garažu u ulici Kneza Miloša, koja će raditi sve vreme tokom praznika 24 časa dnevno i gde će se naplaćivati parkiranje. Pauk služba radi u skladu sa potrebama saobraćajne policije i komunalne inspekcije.

Javni prevoz 

Autobusi javnog gradskog i prigradskog prevoza za vreme praznika saobraćaće po izmenjenom redu vožnje. Autobusi će 6. januara saobraćati po redu vožnje za radni dan, ali skraćeno biće održani svi polasci zaključno sa 19 časova. Javnog prevoza u Kragujevcu neće biti 7. januara. 
Vozila u prigradskom prevozu putnika će do 20. januara 2023. saobraćati po redu vožnje za đački raspust. 

Pijace  

Pijace neće raditi 7. januara. Na Badnji dan, 6. januara, sve pijace će raditi po redovnom radnom vremenu, osim pijace Aerodrom koja će raditi od 7 do 18 časova. 

Čistoća 

Sektor čistoće će raditi po ustaljenom planu i programu za dane praznika, osim Službe zoohigijene gde je organizovano pasivno dežurstvo i Službe dimničara koja tokom neradnih dana neće raditi.

Groblja 

U Kragujevcu 7. januara neće se obavljati sahranjivanje na gradskim grobljima i neće se vršiti izdavanje pokojnika. 

Korisnički centar i poslovnica u “Radničkom”

Korisnički centar JKP Šumadija za vreme novogodišnjih i božićnih praznika neće raditi 7. januara.

Zimska služba

U slučaju snežnih padavina organizovano je dežurstvo zimske službe.

Pošta Kragujevac

Zbog božićnih praznika neće raditi ni pošte u Kragujevcu 7. januara. Pošte će 6. januara raditi do 17 časova.  

Narodna biblioteka "Vuk Karadžić"

Biblioteka neće raditi 7. januara.  

Šoping centar “Big Fashion Kragujevac”

Šoping centar “Big Fashion Kragujevac” 6. januara radiće od 10 do 18 časova, a 7. januara biće zatvoren. “Big” će ostalim danima raditi u periodu od 10 do 22 časova.

Bioskop “Cineplexx Big Fashion Kragujevac” 

Zbog obeležavanja božićnih praznika i bioskop Cineplexx Big Fashion Kragujevac radiće redukovano. Bioskop će 6. januara raditi od 11 do 16 časova, 7. januara neće raditi, a 8. januara biće otvoren od 11 do 23 časa. 

Zatvoreni bazen SPD Radnički

Tokom božićnih praznika, zatvoreni bazen u Kragujevcu radiće prema izemenjenom rasporedu. U petak, 6. januara, zatvoreni bazen će raditi do 13 časova, a za Božić, 7. januara, bazen neće raditi.