InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Raščišćava se teren za IZGRADNJU VRTIĆA: U toku rušenje Upravne zgrade "Zelenila" i starog staklenika

Autor: InfoKG
09:32 | Utorak, 11 06 2024

U Ulici Svetozara Markovića, na delu parcele koju je ranije koristilo „Zelenilo“, u toku su radovi na izgradnji novog vrtića koje finansira grad Kragujevac. Za obdanište čija će bruto površina biti oko 800 kvadrata, Grad je iz budžeta izdvojio blizu 108 miliona dinara bez PDV-a. Trenutno se uklanjaju Upravna zgrada "Zelenila" i stari staklenik, a očekivanja su da već tokom naredne nedelje izvođač počne sa konkretnom izgradnjom objekta

- Objekat će imati prizemlje i još jedan sprat, kapaciteta minimum do 140 dece, čime rešavamo deo problema, jer za veliki broj dece nema mesta u postojećim vrtićima. Kako bi izvođač radova koji je dobio posao putem javne nabavke mogao da dobije građevinsku dozvolu, JKP „Šumadija“ trenutno izvodi radove na uklanjanju objekata na lokaciji, a to su bili Upravna zgrada Zelenila i stari staklenik. Očekujemo da već tokom naredne nedelje izvođač počne sa pripremenim radovima i konkretnom izgradnjom objekta. Ugovorje  potpisan krajem prošle godine i njime su definisani rokovi za projektovanje i izvođenje. Rok za projektovanje je 100 dana u koji ne ulaze vreme čekanja na dobijanje lokacijskih uslova, saglasnosti i dozvole. Očekujemo da narednih dana izvođač ishoduje građevinsku dozvolu nakon čega ćemo krenuti u realizaciju veoma značajnog projekta za grad Kragujevac, rekao je obilazeći teren Dejan Ružić, zamenik gradonačelnika.

Po ugovoru, rok za samu izgradnju, nakon dobijanja građevinske dozvole i početka radova, što verujem da će biti najkasnije za nedelju do dve, je 200 dana, a s obzirom na to da je renomirana firma dobila posao na izgradnji ovog objekta, očekujemo, zaključio je Ružić, da to bude i u kraćem roku.