InfoFoto: kragujevac.rs

Rekonstruisano dečje igralište kod "Perona" (FOTO)

Autor: InfoKG
11:30 | Nedelja, 13 11 2022

Rekonstruisano je dečje igralište u Ulici kralja Petra I, kod Perona, jedno od najvećih igrališta za decu u gradu. Za te namene je iz gradske kase potrošeno 1,85 miliona dinara. 

Plan za ovu godinu je da otvorimo šest igrališta za decu, do sada smo otvorili sedam rekonstruisanih sportskih terena, četiri teretane na otvorenom i četiri fiskulturne sale. Zadovoljan sam postignutim rezultatom. Poseban značaj ima ovo igralište u centru grada, jedno od većih na kojem se igraju ne samo deca koja ovde i žive već i mališani iz drugih delova grada kada šetaju sa svojim roditeljima”, rekao je gradonačelnik, Nikola Dašić.

Posle dužeg vremena rekonstruisali smo i sredili igralište za decu u centru grada i to po standardima kakve Kragujevac zaslužuje. To nas čini primerom za druge gradove i opštine koji žele da se ugledaju na nas. Iz gradskog budžeta za radove sa PDV-om izdvojeno je 1,85 miliona dinara”, istakao je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.

Imajući u vidu da je igralište kod Perona jedno od tri najvećih igrališta u gradu koje okuplja i najveći broj mališana, zahtevalo je potpunu i detaljnu rekonstrukciju. Dotrajale sprave više nisu bile bezbedne za decu pa smo ih u potpunosti zamenili. U skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta postavili smo sertifikovanu tartan podlogu. Ovo je prvo dečije igralište  za koje smo u halama našeg preduzeća proizveli gumenu podlogu, a time smo zaokružili proces proizvodnje sprava i podloge za dečija igrališta”, kaže direktorka Šumadije doo, Jasmina Mihajlović.

Galerija slika