InfoFoto: Print Screen - Glas Šumadije

SNS predstavila koaliciju za lokalne izbore - najveće iznenađenje Ivica Samailović

Autor: InfoKG
12:11 | Subota, 28 10 2023

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Kragujevcu predstavio je danas koalicionu grupaciju sa kojom će nastupiti na predstojećim lokalnim izborima. 

- Pored naših standardnih partnera koji već dugo u Kragujevcu idu sa nama, a to su PUPS, Pokret snaga Srbije i Pokret socijalista, ima i onih koji će vam biti iznenađenje. Za mene SDPS nije iznenađenje, jer to su naši dugogodišnji partneri na nivou republike, ali sa nama je tu i Zdrava Srbija i Bolja Srbija. Pretpostavljam da je najveće iznenađenje na lokalnoj političkoj sceni Ivica Samailović (Bolja Srbija), rekao je Poverenik Gradskog odbora SNS Nikola Dašić.

- Bolja Srbija danas pristupa pobedničkom timu. Timu koji sprovodi državotvornu politiku predsednika Aleksandra Vučića, rekao je Samailović na konferenciji za medije. 

- Izgrađena je velelepna zgrada suda, završetak izgrade zgrade Centara izvrsnosti, najlepši i najbolji Data centar u Evropi, stotine stanova za profesore (kod hipodorma), hiljadu stanova na Deninom Brdu za građane Kragujevca, objekat gde je zatvor koji je jedan od najboljih u Evropi... A šta to znači? Znači da ljudi iz cele Srbije dolaze u ovaj grad, ostavljaju novac da se Kragujevac razvija, nabrojao je Samailović ono što smatra plodovima državotvorne politike kada je naš grad u pitanju, a takvu, kako kaže, sprovodi i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić prateći politiku predsednika države. 

- Gradonačelnik Kragujevca izgradio je preko 300 kilometara asfaltiranih ulica, izgrađeno je desetine i desetine kilometara kanalizacione mreže iz projekta "Čista Srbija", desetine i desetine sportskih terena u gradu, istakao je Samailović. 

Kako je SDPS pre samo tri dana izašao u javnost sa saopštenjem da na lokalne izbore izlazi samostalno, novinare je zanimalo šta se to desilo u međuvremenu, te je sada na koalicionoj listi SNS-a.

- Interes države Srbije i interes grada Kragujevca jeste da kao dugogodišnji partneri janso pokažemo potrebu daljeg napretka Srbije i Kragujevca i kao odgovorna i državotvorna stranka jasno stojimo iza politike predsednika države, kako razvoj Srbije, a samim tim i razvoj Kragujevca moraju da pokažu jedinstvo i napredak i zajedništvo u onome što nas čeka u narednom periodu, rekao je Edis Durgutović iz Gradskog odbora Socijaldemokratske partije Srbije.