InfoFoto: kragujevac.rs

Sportska oprema uručena i školi u Šumaricama

Autor: InfoKG
15:00 | Sreda, 09 11 2022

Izdvojeno odeljenje Osnovne škole “Jovan Popović” u Šumaricama dobilo je od grada sportsku opremu – lopte za različite sportove, vijače, čunjeve, rekete za badminton.

Grad je preko Saveza za školski sport nabavio opremu za šest škola koja će biti podeljena do kraja godine. Paralelno, biće podeljena i oprema koju čine dresovi i lopte za osam amaterskih fudbalskih klubova. Među tim školama je i izdvojeno odeljenje OŠ “Jovan Popović” u Šumaricama.

Želja nam je da skrenemo šažnju na školski sport, da naša deca imaju osnovnu sportsku opremu, da radimo na podizanju sportske infrastrukture na čemu radimo od početka. U narednom periodu obilazićemo škole u predgrađima, škole na seoskom područiju gde je ovakva vrsta pomoći najpotrebnija. Tokom ovih poseta upoznajemo se i sa decom jer oni su nam najbolji reperi svega onoga što radimo”, rekao je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.

Profesor fizičkog vaspitanja, Dušan Simić,  zahvalio se lokalnoj samoupravi na opremi koja je poklonjena školi od koje zavisi kvalitet izvođenja nastave fizičkog vaspitanja.