InfoFoto: Nova snaga Kragujevca

Šta rade kada nije predizborna kampanja? Odgovara NOVA SNAGA KRAGUJEVCA

Autor: Jovana Mladenović
12:00 | Sreda, 15 05 2024

Portal InfoKG sa kragujevačkim političarima razgovarao je o tome koje su aktivnosti njihovih stranaka sada kada nisu u predizbornoj kampanji - kakvim akcijama se bave, koje su inicijative koje podržavaju, na koji način održavaju kontakt sa glasačima, te koje teme smatraju važnima za život u Kragujevcu i kako ocenjuju političku atmosferu u gradu.

Na naša pitanja danas odgovara Nikola Nešić, Nova snaga Kragujevca:

Odmah posle izbora predali smo zahteve za poništenje glasanja na svim biračkim mestima i ukazali na pojedinačne nepravilnosti. Podržali smo i zahtev opozicije da se formira vlast, ali uz javno odricanje od SNS njihovih partnera iz SPS i 300 Kragujevčana, što se očekivano i nije desilo.

Pozitivino ocenjujemo što je 36 odbornika opozicije do danas ostalo jedinstveno i što niko nije "preleteo" u vladajuću većinu i što redovno održavamo kontakte i sastanke sa zajedničkim aktivnostima, poput teme "Zastavinog servisa".

Formirali smo odborničke grupe koalicije Nova Snaga Kragujevca, koja je ostala zajedno i posle izbora, a kroz skupštinske rasprave i odbore nastavićemo borbu kroz institucije.

Nastavili smo da skrećemo pažnju javnosti i Kragujevčana i posle kampanje na teme zagađenja Gružanskog jezera, privatizacije Apotekarske ustanove i preseljenja fabrike peleta "Dorado". Redovno održavamo kontakt sa građanima i svima koji žele da nam se priključe u borbi, informacijama ili ličnim aktivizmom.