InfoFoto: SSP Kragujevac

Šta rade kada nije predizborna kampanja? Odgovara STRANKA SLOBODE I PRAVDE Kragujevac

Autor: Jovana Mladenović
12:00 | Utorak, 14 05 2024

Portal InfoKG sa kragujevačkim političarima razgovarao je o tome koje su aktivnosti njihovih stranaka sada kada nisu u predizbornoj kampanji - kakvim akcijama se bave, koje su inicijative koje podržavaju, na koji način održavaju kontakt sa glasačima, te koje teme smatraju važnima za život u Kragujevcu i kako ocenjuju političku atmosferu u gradu.

Na naša pitanja danas odgovara Dalibor Jekić, predsednika Gradskog odbora Stranke slobode i pravde:

Pravi trenutak da izvršite određene promene u organizaciji je period odmah posle izbora, a sa ciljem da se što bolje pripremite za naredne izbore. Raduje činjenica da su Stranci slobode i pravde pristupili ljudi koji imaju sjajne karijere, a koje ćemo predstaviti na narednim konferencijama. Takođe, u toku su razgovori sa celokupnim članstvom i upoznavanje sa planovima za naredni period. Akcenat u narednom period će biti rad na terenu i dalje jačanje infrastrukture. 

Poznato je da se Stranka slobode i pravde pre ovih izbora zalagala za jedinstvo opozicije, taj stav je ostao nepromenjen i posle izbora. Pored standardnih aktivnosti svake organizacije, nastavili smo i sa zajedničkim delovanjem sa opozicionim organizacijama. Zadovoljstvo je što smo uspeli da vratimo pralamentarni duh posle izvesnog broja godina, što su građani opet zainteresovani da prate lokalnu politiku i što daju podršku našem jedinstvu. 

Kako bi se što bolje upoznali sa svim problemima sa kojima se susreću naši sugrađani krenuli smo sa organizovanjem sastanaka koje smo nazvali Pitajte poslanika. Poslanik i odbornik moraju da budu dostupni svojim građanima, da se kroz direktan kontakt upoznaju sa određenim problemima i da pokušaju da ga reše. Osećaj kada znate da ste nekom pomogli je sjajan, između ostalog tada ste sigurni da radite ono za šta ste i dobili poverenje. Sastanci sa građanima, udruženjima, organizacijama će se održavati u narednom periodu kako u prostorijama Stranke slobode i pravde u ulici Kralja Aleksandra I Krađorđevića br.90 tako i na terenu. 

Teme kojima ćemo se baviti u narednom periodu jesu korupcija, bezbdednost, trošenje sredstava iz budžeta grada, zaštita životne sredine, vrednost budućih invetsicija, zaustavljanje investitiorskog urbanizma koji uništava naš grad, stanjem infrastrukture, stanjem objekata kulture, ulaganjem u najmlađe jer su oni budućnost ovog grada a to su besplatni udžbenici i sport dostupan svima odnosno besplatan.

Politička atmosfera u gradu je izuzetno dinamična, nakon izbora imamo opoziciju koja deluje jedinstveno i vlast koja ne može da se pomiri, a ni da se navikne da ima opoziciju. Po meni je atmosfera onakva kakva treba i da bude, opozicija radi svoj posao i želi da vrati političku borbu tamo gde joj je i mesto, a to je svakako u Skupštinu grada. Atmosfera u opoziciji je izuzetno dobra i to jedinstvo daje dobre rezultate u delovanju ka spolja, cilj jeste da građani koji su nam dali poverenje budu zadovoljni našim delovanjem i da vide da smo spremni da branimo interese grada bez ikakvih kalkulacija. Atmosfera na sednicama Skupšine grada jeste malo napetija, ali nakon svega onog što je Srpska napredna stranka radila u prethodnom periodu i na prethodnim izborima ne može ništa drugačije ni da se očekuje. Nastavićemo istom dinamikom naše delovanje jer ova vlast je pogubna za naš grad i smatram da što pre treba da ode, a nadam se da neće biti pun mandat. Podsetiću da su svoj rezultat ostvarili brojnim prevarnim radnjama i tako došli do određenog broja mandata koji su im omogućili većinu. Nema dileme da bi izbore izgubili da su bili regularni uslovi, ali ono što se nije dogodilo na prethodnim biće na prvim sledećim izborima, a to je da će Srpska napredna stranka otići u opoziciju.