InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Stanari saniraju posledice požara u zgradi na Aerodromu: Evo kako će im pomoći grad (FOTO)

Autor: InfoKG
13:00 | Četvrtak, 22 02 2024

Nakon požara koji je pre nedelju dana izbio u stanu na Aerodromu, u kome je život izgubio sedamdesetogodišnji muškarac, konstatovano je da osim posledica u stanu u prizemlju, nema drugih oštećenja u zgradi i stanovima osim jakog prisustva mirisa dima. Stanari će se u narednom periodu samostalno organizovati oko krečenja stanova, a iz Gradske uprave je najavljeno da će im biti pružena pomoć u odvoženju komunalnog otpada.

Predstavnici grada obišli su zgradu u ulici Grada Karare 15, u kojoj je prošlog četvrtka izbio požar u stanu u kome je sedamdesetogodišnji muškarac nastradao. Na ovaj način predstavnici grada želeli su da se upoznaju sa situacijom na terenu i u skladu sa mogućnostima i nadležnostima pomognu stanarima te zgrade u saniranju posledica požara.

Konstatovano je da osim posledica požara u stanu u prizemlju, nema drugih oštećenja u zgradi i stanovima osim jakog prisustva mirisa dima. U narednom periodu će biti preduzete samostalne aktivnosti stanara na krečenju stanova, a u skladu sa mogućnostima i nadležnostima će se pružiti pomoć stanarima u odvoženju komunalnog otpada”, saopšteno je iz Gradske uprave.

Apeluju na upravnike stambenih zajednica i predstavnike Saveta mesnih zajednica da posebnu pažnju posvete stambenim jedinicama u kojima žive, kako su saopštili, lica sa mentalnim poteškoćama ili lica iz drugih vulnerabilnih grupa među kojima su i teško pokretni i nepokretni, primaoci novčane socijalne pomoći i slično, kako bi se predupredile teže posledice.

Galerija slika