InfoFoto: Printscreen - YouTube/ DrivingElectric - Ilustracija

Stelantis objavio tačan datum kada će predstaviti električnu "Pandinu"

Autor: InfoKG
13:30 | Utorak, 28 11 2023

Nova, električna, Fiat Panda biće predstavljena javnosti 11. jula 2024. godine, a kako su najavili on će se proizvoditi u tri Stelantisove fabrike, između ostalog i našoj u Kragujevcu, piše Corriere della Sera, a prenosi Blic .

Kako je pre nekoliko dana izvestio italijanski magazin "Corriere della Sera", električna "Pandina", ime koje je Stelantis zaštitio kako bi se razlikovao od starog modela, se neće proizvoditi u Italiji. U fabrici u Torinu proizvodiće se dosadašnji model Fiat "Panda" do kraja 2026. godine, a ukoliko ne dođe do odlaganja uvođenja Euro 7 standarda i ova odluka može da se promeni.

Električni FIAT Panda proizvodiće se u Brazilu Maroku i Srbiji

Prema pisanju istog magazina, ovaj električni automobil proizvodiće se u Stelantisovim fabrikama u Kragujevcu (Srbija), Betimu (Brazil) i u Kentiri (Maroko).

Kako je već poznato, novi model pande, u hibridnoj verziji, koštaće od 15.000 evra naviše, a dok će potpuno električne verzije (u zavisnosti od toga da li će moći da pređu 200 ili 320 kilometara koštati od 20.000 i 23.000 evra pa naviše, u zavisnosti od opreme.

Stelantisov novi "low-cost" model električnog automobila trenutno je na ispitivanju u Italijanskom zavodu za patente i žigove.

Izvor: Blic/Corriere della Sera