InfoFoto: InfoKG - Arhiva

Studentski krediti i stipendije Ministarstva ubuduće preko Poštanske štedionice, otplata rata za studentske kredite odložena za tri meseca

Autor: InfoKG
13:00 | Utorak, 17 10 2023

Ministarstvo prosvete obaveštava učenike i studente da će u naredne tri školske godine banka partner u poslu isplate učeničkih i studentskih kredita i stipendija biti Banka Poštanska štedionica. Odlučeno je da se svim korisnicima kredita odloži otplata rata za tri meseca.

Imajući u vidu predstojeći proces prenosa poslovanja između banaka, Ministarstvo je odlučilo da svim korisnicima kredita odloži otplatu rata za tri meseca, odnosno za rate koje dospevaju u novembru, decembru i januaru.

U periodu od 15. oktobra 2023. godine do 15. januara 2024. godine korisnicima kredita neće biti obračunavana ni redovna, ni zatezna kamata na dospele obaveze za period mirovanja otplate.

Korisnici studentskih kredita koji su u periodu otplate će na kućnu adresu dobiti instrukcije Banke Poštanska štedionica (BPŠ) o novom broju računa, koji će biti dostupan od 15. januara 2024. godine.

Više informacija o novom partneru možete naći na adresi www.posted.co.rs ili putem  Kontakt centra BPŠ Banke: 011/2020-292.