InfoFoto: N1/Milan Nikić

Šumadijski ratari radikalizovali protest, blokiran izlaz na autoput

Autor: InfoKG
11:00 | Utorak, 16 08 2022

Poljoprivrednici, koji treći dan blokiraju brzu saobraćajnicu Kragujevac-Batočina, na raskrsnici u opštini Lapovo, kod naplatne rampe autoputa E 75, posle sinoćnih vesti o pregovorima u Vladi Srbije dodatno su blokirali izlaz na autoput, koji je do juče bio otvoren, piše N1.

Mi ovde ostajmo dok ne čujemo dobre vesti od naših kolega iz Vojvodine i ostalih sa pregovora sa Brnabić i Nedimovićem. Sve je više traktora iz Batočine, Brzana, Lapova, Rače i Kragujevca ovde kod motela Straževica“, kaže za N1 Milan Milošević, poljoprivrednik iz Rače.

Seljaci su u 9:40 nakratko otvorili put da vojni šleper sa dva vozila „Miloš“ prođe pema Kragujevcu, a onda je opet sve blokirano.

Ovde na 200 metara od autoputa, na raskrsnici može da se kolima prođe starim putem od Lapova prema Brzanu i Jagodini. Saobraćajna policija radi korektno svoj posao, svaka im čast. Incidenata nije bilo. Sinoć su se u Beogradu predstavnici Vlade i uljara ponašali bahato, kako nam prenose naše kolege pregovarači“, rekao je za N1 Jovan Golubović, poljoprivrednik i profesor srednje škole u Rači.

Seljaci na čvorištu brze saobraćajnice Kragujevac-Batočina i prilaza autoputu Beograd- Niš, na području opštine Lapovo, su odlični da drže pod blokadom ovu raskrsnicu, uz dodatnu radikalizaciju, u koordinaciji sa kolegama iz Vojvodine i Stiga.

Izvor: N1