Info

Sve više udarnih rupa po Kragujevcu: Građani besni, čekaju na sanaciju

Autor: Branko Vukašinović
14:10 | Utorak, 12 12 2017

Na kragujevačkim ulicama svakodnevno se pojavljuju nove udarne rupe, koje zadaju probleme vozačima, a građani se žale da i kada obaveste nadležne dugo čekaju, pa i po dva meseca, da one budu zakrpljene. Sa druge strane, iz ovog preduzeća tvrde da koriste gotovo svaki dan da obave taj posao i da dnevno za te namene izdvajaju oko 350.000 dinara. 

Lepo vreme tokom zimskih dana radnici “Čistoće” koriste kako bi sanirali udarne rupe u gradskim i prigradskim naseljima, tvrde u ovom preduzeću. Pojedinim građanima, koji su nas kontaktirali, ne čini se tako, jer kažu da i nakon što obaveste nadležne o pojavljivanju istih u naseljima u kojima žive, čekaju dugo da rupe budu zakrpljene. Smatraju da grad nespremno dočekuje nove snežne padavine, kao i da ulice treba da budu pripremljene za zimu i da se redovno održavaju i da se na taj način ne dozvoli pojavljivanje ovolikog broja udarnih rupa.    

Sve dok radi asfaltna baza Preduzeća za puteve Kragujevac, tačnije kada su temperature iznad pet stepeni, mi krpimo udarne rupe. Mi danas asfaltiramo udarne rupe na Maloj Vagi, u ulicama Vladimira Rolovića, Božidara Milosavljevića u Ilićevu i Natalije Nane Nedeljković u Grošnici. Koristimo lepo vreme da saniramo udarne rupe gde god su se pojavile”, izjavio je za InfoKG direktor Sektora za održavanje saobraćajnica JKP “Čistoća”, Dragan Stevović. 

Za saniranje udarnih rupa u Kragujevcu dnevno se potroši oko 35 tona asfalta, a u “Čistoći” kažu da za te namene potroše oko 350.000 dinara. 

Prema Stevovićevim rečima, u planu je da sutra budu zakrpljene udarne rupe u ulicama Dragomira Ostojića u Ilićevu, Boška Buhe na Košutnjaku i Vladike Nikolaja Velimirovića u centru grada.