InfoFoto: InfoKG - Arhiva - Ilustracija

Svetski dan čišćenja: Akcija u Velikom parku

Autor: InfoKG
12:30 | Petak, 15 09 2023

Povodom obeležavanja Svetskog dana čišćenja, Javno komunalno preduzeće “Šumadija” organizovaće sutra, 16. septembra, od 11 do 12 časova akciju čišćenja Velikog parka. U akciji će učestvovati i aktivisti iz Druge kragujevačke gimnazije i Medicinske škole “Sestre Ninković”. . 

Širom sveta, svake treće subote u septembru organizuju se volonterske akcije čišćenja sa ciljem da se pokrene ekološka svest ljudi i da se što veći broj građana motiviše i da svoj doprinos u očuvanju životne sredine.

Tradicionalno, i ove godine JKP Šumadija Kragujevac pridružiće se obeležavanju Svetskog dana čišćenja. U akciji će učestvovati i aktivisti iz Druge kragujevačke gimnazije i Medicinske škole “Sestre Ninković”.

Svetski dan čišćenja je jedna od najvećih volonterskih akcija u svetu, koja ujedinjuje milione volontera u više od 190 zemalja sveta sa ciljem da motiviše pojedince, različite organizacije, pa i države kako bi zajedničkim delovanjem ukazali na globalni problem i pomogli očuvanju životne sredine“, saopšteno je iz JKP “Šumadija“. 

Akciji čišćenja Velikog parka biće održana sutra, 16. septembra, od 11 do 12 časova.