InfoFoto: Univerzitet u Kragujevcu - kg.ac.rs

Tribina o prof. dr Milosavu Miši Kostiću na Fakultetu medicinskih nauka

Autor: InfoKG
15:30 | Utorak, 06 12 2022

Tribina o prof. dr Milosavu Miši Kostiću biće održana sutra od 18 časova na Fakultetu medicinskih nauka. Tribina se organizuje u susret osnivanju Fondacije „Prof. dr Milosav M. Kostić“, koja će stipendirati doktorande i postdoktorande od 2023.

U sklopu ciklusa „Korifeji Univerziteta u Kragujevcu“, Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu u saradnji sa Fakultetom medicinskih nauka, organizuje tribinu o dr Milosavu Miši Kostiću (1953-1997), redovnom profesoru Medicinskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu,  fiziologu i spec. interne medicine – hematologu.

U programu će učestvovati akademik Miloš Đuran, upravnik Centra i prof. dr Vladimir Jakovljević, dekan i nekadašnji kolega prof. dr Milosava Miše Kostića. 

O naučnom radu prof. dr Milosava Miše Kostića govoriće akademik Vladimir S. Kostić, predsednik SANU, njegov prijatelj i kolega sa studija medicine u Beogradu, a o kliničkom radu prof. dr Milosava Miše Kostića govoriće prof. dr Nebojša Anđelković, internista-hematolog.