InfoFoto: Facebook/ProGlas

Tribina ProGlasa u Kragujevcu: Da građani dignu glavu, oslobode se straha i izađu na izbore

Autor: InfoKG
09:00 | Četvrtak, 30 11 2023

Tribina „Podrži i potpiši ProGlas“ održana je sinoć kod Krsta, gde su se građani okupili u velikom broju. To je bila i prva tribina ove inicijative koja je održana na otvorenom, a nakon što u pojedinim gradovima, pa i u Kragujevcu, organizatorima ProGlasa nije bilo omogućeno da iznajme sale adekvatne veličine.

Kada vas zabranjuju, to uvek ovako bude. Kada za vas nema sale, završite na najboljem mogućem mestu, kod Krsta. Nama su učinili uslugu, poručio je sudija Miodrag Majiċ na tribini ProGlasa u Kragujevcu, piše list Danas.

– Kada nam nisu dali salu za tribinu, dobili su miting, otvorio je skup moderator Željko Bodrožić.

Ne dozvolimo da nas trpaju u autobuse i brojeve jer nismo robovi a naša sloboda je skupo plaćena zaključio je Majiċ.

Vreme je da izađemo iz naših zona komfora kako bi mogli da izađemo iz ove Zone sumraka, poručila je profesorka Tamara Džamonja Popoviċ u želji da njen apel probudi sve koji su zapali u apatiju.

Po njoj, ovi izbori su prilika da rasteramo „mentalno zagađenje“ i prodišemo čist vazduh.

Izuzetno je važno da se naši đaci i studenti oseċaju bezbedno. Kod nas nije tako jer su obrazovne ustanove ugrožene. To je nešto što ne može da obezbedi buduċnost naše zemlje i društva, poručila je donedavna rektorka Beogradskog univerziteta Ivanka Popoviċ.

I ona je pozvala građane da 17. decembra izađu na glasanje, da je svaki glas važan i da samo od nas zavisi, podsetila je ona.

Iza inicijative ProGlas stali su Ljubomir Simović, prof. dr Vladimir Kostić, prof. dr Ivanka Popović, Miodrag Majić, prof. dr Miodrag Jovanović, Dragan Bjelogrlić, prof. dr Vladica Cvetković, Svetlana Bojković, Gojko Božović, Srdan Golubović, Biljana Stepanović, prof. dr Filip Ejdus, prof. dr Tamara Džamonja Ignjatović i Petar Peca Popović.

Inicijativu je do sada potpisalo više od 157.000 građana. Svako može potpisati inicijativu na proglas.co.rs

Izvor: Danas