InfoFoto: Arhiva InfoKG

Trudnicama omogućiti besplatnu pratnju - Zahtev i kragujevačkom porodilištu

Autor: InfoKG
12:00 | Sreda, 07 02 2024

Kragujevačko porodilište je na listi lokacija širom Srbije kojima pokret Kreni-promeni predaje zahtev da se trudnicama omogući besplatna pratnja u porođajnoj sali.

Kako piše Fonet, izvršna direktorka pokreta Kreni-promeni Marina Pavlić izjavila je da će danas predstavnici tog pokreta Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Srbije u Beogradu predati zahtev da se trudnicama omogući besplatna pratnja u porođajnoj sali, a zahteve će predati i porodilištima širom Srbije.

Pavlić je rekla novinarima da će zahtevi danas biti predati na 20 lokacija širom Srbije, među kojima su Novi Pazar, Kragujevac, Čačak, Sombor, Novi Sad, kao i u tri porodilišta u Beogradu - Klinici za ginekologiju i akušerstvo, Bolnici za ginekologiju i akušerstvo "Dragiše Mišovića" i porodilištu Zemunske bolnice.

Ona je rekla da je 194.000 građana na platformi Kreni-promeni potpisalo peticiju kojom zahtevaju od Ministarstva zdravlja da se u porodilištima u Srbiji omogući besplatna pratnja mamama u porođajnoj sali po uzoru na pozitivne prakse iz regiona i sveta.

Izvor: Fonet