InfoFoto: kragujevac.rs

Uručeni sertifikati polaznicima kursa turskog jezika

Autor: InfoKG
12:00 | Petak, 07 10 2022

Povodom uspšenog završetka besplatnog dvomesečnog kursa turskog jezika u Kragujevcu 16 polaznika je dobilo sertifikate. Krus su organizovali grad Kragujevac i Kancelarija za mlade u saradnji sa Institutom Junus Emre pri Ambasadi Turske u Beogradu. 

Sertifikate su u Svečanom salonu Gradske uprave polaznicima uručili direktor Instituta Junus Emre, Dinser Šahin i pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom, Stefan Jovanović. 

Veliko nam je zadovoljstvo što smo sa vama i što smo realizovali taj kurs preko leta koji ste vi uspešno završili. Drago nam je da smo tu i da smo vam pružili jednu ovakvu mogućnost. Nadam se da će vam jezik koji ste počeli da učite nekada i negde koristiti, budući da su odnosi naše dve zemlje u ovom periodu na najvišem mogućem nivou, naročito u oblastima ekonomije, turizma i obrazovanja. Biće nam zadovoljstvo ukoliko se ukaže mogućnost da nastavimo u Kragujevcu kurseve u formi neposredne nastave. Pored toga, uvek postoji mogućnost da koristite sajt Insitituta Junus Emre, gde možete besplatno da nastavite učenje turskog jezika, koji je koncipiran po nivoima”, kazao je Dinser Šahin dirketor Instituta Junus Emre čestitajući polaznicima.  

Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Stefana Jovanovića, kurs je organizovan sa ciljem da se unapredi znanje mladih ljudi.  

Turski jezik je značajan za mlade, za njihovo eventualno zaposlenje, a svakako bogati i njihov CV za još jedan strani jezik. Znanja nikad dovoljno. Kurs je trajao dva meseca odnosno 12 nedelja, tako da smo odradili jedan dobar posao, koji će nadam se biti nastavljen i u narednim godinama. Zahvaljujući se Instititutu Junus Emre i Kancelariji za mlade, koja ima odlične odnose sa Institutom nadam se da će biti još aktivnosti na poslovima unapređenja saradnje između grada Kragujevca i Insitituta”, rekao je pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom, Stefan Jovanović.