InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

U toku prijavljivanje za privremeni priključak nelegalnih objekata na komunalnu infrastrukturu

Autor: InfoKG
14:00 | Subota, 16 09 2023

U toku je prijavljivanje za privremeno priključenje nezakonito izgrađenih objekata na elektroenergetsku, gasnu ili mrežu daljinskog grejanja, koje traje do 15. oktobra.

Građani sa teritorije grada Kragujevca, zahtev i potrebnu dokumentaciju mogu predati na šalteru 1, u holu zgrade Gradske uprave, gde su im tokom ove nedelje službenici Gradske uprave za imovinske poslove, urbanizam, izgradnju i ozakonjenje pružali dodatne informacije i uputstva za pribavljanje dokumentacije. 

Svoj posao smo uradili baš kako treba imajući u vidu da smo naše građane pozvali još 11. septembra da se informišu o mogućnosti priključka na komunalnu infrastrukturu i od starta smo uvideli da postoji veliko interesovanje. Ono najvažnije je, da je građanima na raspolaganju obučen i pripremljen kadar da im pruži svaku moguću pomoć i odgovor na svako moguće pitanje”, rekao je u uključenju u Jutarnji program RTS-a, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

U Kragujevcu imamo oko 30.000 nelegalnih objekata, a s obzirom na to da je oko 2.000 ljudi već došlo da se informiše u lokalnoj samoupravi očekuju dobar odziv. Pozvaju građane da iskoriste ovu mogućnost i uđu u legalne tokove neometanog snabdevanja kroz komunalnu infrastrukturu.