Info

U toku useljenje u PALATU PRAVDE, šta će biti sa ZGRADOM SUDA

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 23 12 2021

U toku je useljenje 11 pravosudnih organa u izgrađenu Palatu pravde, potvrdio je za RTK Aleksandar Milošević, pomoćnik gradonačelnika za realizaciju kapitalnih projekata i saradnju sa Vladom Srbije.

On je naveo da je zgrada Suda u centru ostala gradu na korišćenje, ali da još uvek nije doneta odluka ko će je koristiti.

Ispred zgrade Suda u centru dve ulice koje su vodile oko Trga Radomira Putnika se ukidaju i ceo prostor od 80 ari se preuređuje.

Novo zdanje, Palata pravde, spremna je za rad. Takozvani starešina biće Apelacioni sud.

Vlada Srbije, resorno ministarstvo i grad su obezbedili sredstva, uredili prilazni prostor, puteve i nove ulice.

U boljim i komotnijim uslovima očekuje se i manje zaostalih predmeta, odnosno efikasniji rad.

Javnost u Kragujevcu i dalje je zainteresovana šta će biti smešteno u zgradi Suda u centru, jednoj od najreprezentativnijih predratnih palata koju je 1903. projektovao veliki srpski arhitekta Nikola Nestorović za potrebe Okružnog načelstva.

Prema rečima Aleksandra Miloševića, dopisom ranije ministarke pravde zgrada je ustupljena na korišćenje gradu, koji treba da proceni renoviranje enterijera i eksterijera, a odluka u koje namene će se ubuduće koristiti još nije doneta.

Za sada je izvesno da će najjednostavnije biti uređenje prostora ispred zgrade.

Ulice koje su vodile oko Trga Radomira Putnika biće ukinute, a na tom mestu planirana je izgradnja nekoliko fontana i mobilijarom koji će biti spojen sa Pešačkom zonom.

Izvor: RTK