InfoFoto: JKP Šumadija

Ugradnja barijernih stubića na Vašarištu (FOTO)

Autor: InfoKG
12:00 | Sreda, 01 02 2023

Radnici Javnog komunalnog preudzeća “Šumadija” ugrađuju čelične barijerne stubiće u naselju Vašarište. Do sada su postavljeni na raskrsnici ulica Kralja Milana IV i Elizabete Rouz.

Tokom jeseni započeti su radovi na usklađivanju vertikalne i horizontalne saobraćajne signalizacije i opreme puta na delovima prolazaka državnih puteva kroz naseljena mesta na području grada Kragujevca. 

Prema najavama iz JKP “Šumadija“, kroz taj projekat biće zamenjena kompletna putokazna signalizacija, kao i veliki deo postojeće i dotrajale signalizacije. Takođe, kako kažu, biće ugrađena i nova oprema puta, odnosno zaštitne ograde, barijerni stubići i slično.

Trenutno se postavljaju barijerni stubići u naselju Vašarište i za sada su ugrađeni na raskrsnici ulica Kralja Milana IV i Elizabete Rouz.

Iz JKP “Šumadija“ porčuju da je svrha postavljanja ovih stubića  da se onemogući nepropisno parkiranje vozila koja ometaju pešačke tokove i smanjuju preglednost u raskrsnici ostalim vozačima, čime se ugrožava bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Galerija slika