InfoFoto: Arhiva

Uhapšeni Zvezdini navijači osumnjičeni da su zapalili kombi, kojim se osmoro mladih iz okoline Kragujevca vraćalo sa derbija

Autor: InfoKG
08:00 | Petak, 03 06 2022

Uhapšeno je šest osumnjičenih navijača Crvene zvezde, od kojih je jedan maloletan, zbog napada na kombi koji je prevozio navijače Partizana, posle derbija 16. aprila, kod sela Markovac, piše RTS.

Nakon intenzivnog operativnog rada Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u, koordinaciji sa pripadnicima MUP-a, Policijskom upravom za Grad Beograd i PS Mladenovac, sinoć je uhapšeno šest osumnjičenih navijača FK Crvena zvezda.

Zvezdini navijači, od kojih je jedan maloletan, uhapšeni su zbog napada na kombi koji je prevozio navijače FK Partizan posle održanog derbija između dva tima, 16. aprila 2022. godine oko 22.15, kod sela Markovac u opštini Mladenovac.

Osumnjičeni V. M. (25) iz Mladenovca, B. N. (35), I. M. (31), T. A. (19) i M. S. (21) - svi iz Beograda - danas su saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, dok će postupak protiv 16-godišnjeg mladića voditi Odeljenje za maloletnike ovog tužilaštva.

Svi osumnjičeni su se na saslušanju branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Svima se na teret stavljaju krivična dela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi iz člana 344a stav 1 i izazivanje opšte opasnosti iz člana 278 stav 1 Krivičnog zakonika.

Nakon saslušanja postupajući tužilac je predložio sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da svoj petorici osumnjičenih odredi pritvor.

Krivičnom prijavom osumnjičenima se stavlja na teret da su zajedno sa, za sada, više neindentikovanih lica, nakon derbija između FK Crvena zvezda i FK Partizan, kod sela Markovac, preprečili put kombiju koji je prevozio navijače protivničkog tima.

Po izlasku iz vozila, osumnjičeni su stavili maske na lica i kapuljače na glave i krenuli prema kombiju.

Tvrdim predmetima su razbili dva stakla na kombiju, a potom ubacili dve zapaljene baklje u unutrašnjost kombija.

Pošto se zapalila unutrašnjost kombija, u kojem je bilo devet navijača Partizana, oni su pokušali da napuste vozilo, ali im osumnjičeni to nisu dozvoljavali, držeći vrata vozila sa spoljne strane.

Nakon što su oštećeni uspeli da napuste kombi, osumnjičeni su ih fizički napali. Navijači Partizana su potom uspeli sa pobegnu u obližnju njivu, a osumnjičeni su pobegli sa lica mesta svojim vozilima.

U ovom incidentu četiri osobe iz kombija zadobile su lake telesne povrede. 

Izvor: RTS