Info

Uništeni granate, ručne bombe, meci... (FOTO)

Autor: InfoKG
09:00 | Sreda, 22 05 2024

Tim kragujevačke Uprave za vanredne situacije uništio je u kamenolomu Straževica u Batočini više od 20 neeksplodiranih ubojnih sredstava. Uništeni su 10 metaka, pet artiljerijskih granata, četiri ručne bombe, dva upaljača artiljerijske municije, jedno telo artiljerijske granate i jedan protiv-avionski metak.

Opertivni tim za neksplodirana ubojna sredstva Uprave za vanredne situcije u Kragujevcu, uz poštovanje svih propisanih mera bezbednosti i uz asistenciju pripadnika Policijske uprave, Vatrogasno-spasilačke brigade i Zavoda za urgentnu medicinu, preuzeo je neeksplodirana ubojna sredstva na lokaciji “Tenkodrom”, a potom ih je uništio u kamenolomu Straževica u Batočini.   

Zajednički Tim za Neeksplodirana ubojna sredstva (NUS), Sektora za vanredne situacije i Uprave za vanredne situacije (UVS) na lokaciji u Ulici Sime Markovića bb, u naselju Denino brdo, vršio je pretragu terena, iskopavanje, identifikaciju i preuzimanje NUS-a. Na toj lokaciji je u protekloj nedelji, prilikom građevinskih radova, odnosno iskopa zemlje, u više navrata, pronađen znatan broj NUS-a, koja je Tim za NUS UVS u Kragujevcu preuzeo i uskladištio, do trenutka uništavanja. Nakon pretrage i prikupljanja na navedenoj lokaciji, Uprava za VS u Kragujevcu je organizovala transport i uništavanje prikupljenih ubojnih sredstava, kao i sredstava prikupljenih i uskladištenih u magacinu u prethodnom periodu”, izjavio je načelnik kragujevačke Uprave za vanredne situacije, Zoran Kočović. 

Uništeni su 10 metaka, pet artiljerijskih granata, četiri ručne bombe, dva upaljača artiljerijske municije, jedno telo artiljerijske granate i jedan protiv-avionski metak.

Načelnik kragujevačke Uprave za vanredne situacije, Zoran Kočović, apeluje na građane da u slučaju pronalaska neeksplodiranog ubojnog sredstva ili sumnjivog predmeta odmah obaveste policiju ili Operativni centar Sektora za vanredne situacije pozivom na broj telefona 034/1985. Kočović naglašava da nikako ne treba dirati sumnjiv predmet, već sačekati dolazak ekipe Uprave za vanredne situacije.

Galerija slika