Info

Uništeno 87 neeksplodiranih ubojnih sredstava, među njima projektili, municija, bombe (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Petak, 05 03 2021

Tim kragujevačke Uprave za vanredne situacije uništio je u kamenolomu u selu Korman 87 neeksplodiranih ubojnih sredstava, 80 komada streljačke municije, po dva artiljerijska projektila i ručne bombe, po jednu protivavionsku granatu, dimnu bombu i suzavac. Uništena neeksplodirana ubojna sredstva pronađena su od decembra prošle godine do juče na teritoriji našeg grada, ali i Knića i Lapova.   

Na teritoriji grada Kragujevca pronađen je po jedan artiljerjiski projektil 7. i 11. decembra 2020. u Panonskoj ulici i na Deninom brdu, ručna bomba  pronađena je 22. decembra prošle godine u ulici Svetog Save, suzavac 1. januara ove godine u ulici Tihomira Vuksanovića, protivavionska granata 21. januara ove godine u ulici Vladimira Rolovića, 80 komada streljačke municije 9. februara ove godine u ulici Dragana Panića. U Lapovu je pronađena ručna bomba 22. decembra prošle godine. U Kniću su juče pronađene ručna bomba i školska dimna bomba.  

Neeksplodirana ubojna sredstva preuzeo je nadležni tim kragujevačke Uprave za vanredne situacije na lokaciji “Tenkodrom”, a potom ih je uništio u kamenolomu u selu Korman. 

Načelnik ovdašnje Uprave za vanredne situacije, Zoran Kočović apeluju na građane da u slučaju pronalaska neeksplodiranog ubojnog sredstva ili sumnjivog predmeta odmah obaveste policiju ili Operativni centar Sektora za vanredne situacije pozivom na broj telefona 034/1985. Naglašava da nikako ne treba dirati sumnjiv predmet, već sačekati dolazak ekipe Uprave za vanredne situacije.

Galerija slika