InfoFoto: JKP Šumadija

Uskoro 26 polupodzemnih kontejnera na ulicama Kragujevca, evo u kom naselju će biti postavljeni (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
11:00 | Sreda, 03 04 2024

JKP Šumadija nabavilo je 26 polupodzemnih kontejnera koji će biti postavljeni u naselju Aerodrom, u cilju, kako navode za InfoKG, pružanja kvalitetnije usluge našim sugrađanima, kao i doprinosu lepšeg izgleda grada.

Polupodzemni kontejneri su nabavljeni iz sopstvenih sredstava Javno-komunalnog preduzeća Šumadija, u cilju pružanja kvalitetnije usluge našim sugrađanima, kao i doprinosu lepšeg izgleda grada Kragujevca. 

Ako govorimo o prednostima, polupodzemni kontejneri su estetski prihvatljiviji od običnih u urbanim okruženjima. Oni uglavnom imaju i veći kapacitet od nadzemnih kontejnera istih dimenzija, jer je njihov veći deo ispod površine tla. 

Polupodzemni kontejneri za odlaganje komunalnog otpada nabavljeni su od firme „Alegrina NS“ d.o.o. Novi Sad u iznosu od 16.666.200 dinara sa PDV-om, odnosno 13.888.500 dinara bez PDV-a, dostavljen je podatak našem portalu od strane preduzeća.

Nabavljeni su:

- Molok Classic polupodzemni kontejner 5m3 sa kesama za vlažni otpad – 24 komada                          
- Molok Domino 1/1 polupodzemni kontejner 5m3 sa kesama za vlažni otpad – 2 komada

Postavljanje nabavljenih polupodzemnih kontejnera izvršiće se u naselju Aerodrom, po dobijanju neophodne dokumentacije od nadležnih organa za postavljanje istih.