InfoFoto: Printscreen - Instagram/lizlearnsserbian

Vijetnamka iz Australije Liz u Kragujevcu: Evo kako je videla naš grad (VIDEO)

Autor: InfoKG
14:00 | Četvrtak, 14 09 2023

Vijetnamka Elizabet Duong, poznatija kao Liz, koja je odrasla u Australiji i pre četiri godine se preselila u Srbiju, uz video snimke opisala je kako se provodi u Kragujevcu, ali i istraživala je njegove simbole. Navodno, kako su mediji ranije pisali, u naš grad je došla zbog ljubavi. 

Liz je video snimak objavila na svom Instagram profilu @lizlearnsserbianu kom prikazuje šta ju je sve očaralo u Kragujevcu, ali i okolnim mestima. 

Kažu da kiša uvek kruži oko Kragujevca, ali moj prvi dan u Kragujevcu je izgledao ovako:
Definitivno nije vreme za vožnju vespom, ali ipak sam mogla da vidim grad. Grad koji je nekada bio prestonica Srbije. Grad iz koga je širom sveta odlazilo hiljade automobila, grad koji je okružen prirodnim lepotama. Ovo je kako sam prošla par dana u Kragujevcu: Trčanje u Šumaricama, trening u Gromu, planinarenje na Boračkom kršu, Vranićeva kuća (ovde su snimali seriju “Moj rođak sa sela“), u Kniću se nalazi autobus iz “Ko to tamo peva” i kraft pivo iz Sputnika
”, kaže Liz u videu na svom Instragram profilu, koji možete pogledati u nastavku. 

Liz je istraživala i simbole grada Kragujevca. 

Podsetimo, prošle godine Srbija je upoznala Elizabet Duong, devojku poreklom Vijetnamku koja je odrasla u Australiji, ali je odlučila da napusti tu, za mnoge zemlju iz snova i dođe u Srbiju, piše Rina, prenosi Blic. Pre četiri godine spakovala je kofere i preselila se u Beograd, a vrlo brzo toliko dobro je naučila srpski jezik da su svi ostali iznenađeni. Opširnije ovde: “SAVIJAM SARMU, A NA JESEN PRAVIĆU DUNJEVAČU” Liz iz Vijetnama se doselila u Kragujevac, želi da postane SRPSKA SNAJKA.