Info

Vratite, neće vam naplatiti kaznu: Čitaoci biblioteci duguju 2.000 knjiga, uzimali i PRE 10 GODINA!

Autor: Jovana Mladenović
15:00 | Četvrtak, 26 07 2018

Čitaoci u Kragujecu ne mogu se baš pohvaliti "titulom" odgovornih prema knjigama, s obzirom na činjenicu da se Narodnoj biblioteci "Vuk Karadžić" dugije oko 2.000 knjiga, a rok prekoračenja nekada "ide" i do više od 10 godina. Zato su iz biblioteke pripremili akciju - do kraja avgusta bez naplaćivanja nadoknade za kašnjenje možete vratiti te knjige, pa čak ih i samo doneti u prostorije biblioteke bez "suočavanja" sa bibliotekarom, ukoliko vas je sramota što ste dugo držali knjigu.

Akcija je organizovana kako bi se motivisali čitaoci da vrate knjige, a za verovali ili ne je podatak da neke od njig, uglavnom stručne ili vrednih istorijskih, pojedinci ne vraćaju i po 10 godina. 

Korisno je da vas podsetimo i na letnji režim rada biblioteke. Detaljno OVDE.

Među ovih 2.000 knjiga za koje iz biblioteke strahuju da ih nikada neće dobiti nazad, ima dosta onih koje se više na tržištu ne mogu nabaviti, pa je šteta po bibliotečki fond time veća.

Knjige tokom leta možete vratiti bez plaćanja nadoknade za kašnjenje, koja inače staje 50 para dnevno. Ukoliko vas je sramota što ste neki naslov prisvojili na neprimereni rok, knjigu možete i samo spustiti i otići, bez "suočavanja" sa bibliotekarom, koji će ih svakako razdužiti.