InfoFoto: srbija.gov.rs

Vučić: Prikupljeno oružje šaljemo u "Zastavu" i Tehničko-remontni zavod Kragujevac (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
09:00 | Ponedeljak, 15 05 2023

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zaključno sa jučerašnjim danom prikupljeno oko 13.500 komada različitog naoružanja i minsko-eksplozivnih sredstava. Prema njegovim rečima, dobar deo će biti poslat u "Zastavu" da se pravi novo oružje, a minsko-eksplozivna sredstva idu u Tehničko-remontni zavod Kragujevac.

Predaja nelegalnog oružja MUP-u bez posledica do 8. juna

Vučić je, nakon obilaska prikaza neregistrovanog oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava u Duvaništu kod Smedereva sa ministrom unutrašnjih poslova Bratislavom Gašićem, naveo da je prikupljeno i minsko-eksplozivnih sredstava oko 2.000 komada, od čega oko 1.750 ručnih granata, bombi i zolja.

Ponosan sam na ovu akciju i rezultate i to je nešto što smo obećali građanima Srbije, to je potrebno i važno zbog veće sigurnosti građana Srbije, istakao je Vučić.

Do 8. juna može se predati i legalno oružje koje je ostalo u posedu nakon smrti vlasnika

On je rekao da je prikupljen veliki broj automatskih pušaka, uglavnom sa preklopnim kundakom, kao i snajperske puške i mitraljezi i drugo oružje, dodajući da je važno da takvo oružje završi u rukama države, a ne da zavisi od toga hoće li neki pojedinac da ih zloupotrebi.

Predsednik Srbije je pozvao građane da do 8. juna predaju i nelegalno, ali i legalno oružje koje je ostalo nakon smrti vlasnka i rekao da do tog perioda mogu bez sankcija da predaju nelegalno oružje, a da će posle tog datuma država da reaguje represivno i da će kazne biti ogromne.

Galerija slika