Info

Žalosno je proći ulicom CRVENOG BARJAKA, nadležni OPET kažu - "Biće rekonstruisana" (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Četvrtak, 20 04 2023

Ulica Crvenog barjaka u centru Kragujevca decenijama je zanemarivana i sigurno je da može da konkuriše za "titutlu" one u najgorem stanju u užem gradskom jezgru. Ako zanemarite činjenicu da ste u jednom od najvećih gradova Srbije, a nađete se u ovoj ulici, pomislili biste da ste se nekako stvorili u nekom od naselja najsiromašnijih zemalja Sveta gde je vreme stalo, a ono što je postojalo odavno je pohabano i ruinirano. Posebno tužno u ovom prizoru su ulični prodavci koji se nekako dovijaju i muče da prodaju robu, prepušteni na milost i nemilost vremenskim nepogodama, naročito od kad je Tržnica van funkcije. Za InfoKG nadležni kažu da će ulica biti "u potpunosti rekonstruisana", ali, podsetimo ovo nije prvo obećanje - isto su našim čitaocima dali i tokom leta prošle godine, a da je ispoštovano, radovi bi uveliko bili gotovi.

Fotografije koje donosimo ispod teksta govore bolje od svih opisa, ali da izdvojimo to da su udarne rupe brojnije nego "zdrav" asfalt, a trotoari su u naročito lošem stanju. Ivičnjaci su razvaljeni i razbacani na sve strane, kao i komadi asfalta. Stare tezge su takođe u veoma lošem stanju. Sve to je među ruiniranim objektima i fasadama s jedne i Tržnice za koju svi znamo kako izgleda s druge strane. U večernjim satima proći ovom ulicom naročito je neprijatno.

- Predviđeno je da ulica Crvenog barjaka bude u potpunosti rekonstruisana, kažu iz JKP Šumadija za naš portal i navode da se radi na projektnoj dokumentaciji, a radovi na ulici biće sprovođeni u skladu sa projektom. 

Nismo dobili preciznije informacije šta ovo tačno znači, kada se može očekivati rekonstrukcija ulice.

Prilika je da se podsetimo da su u avgustu prošle godine iz JKP Šumadija za naš portal takođe najavili rekonstrukciju ulice Crvenog barjaka, ali tada su imali više detalja: da će ulica biti sređena u sklopu radova na rekosntrukciji Tržnice. Naveli su i da je plan da radovi započnu u pomenutom kvartalu i po projektu završe do narednog. 

Svedoci smo da se to nije desilo. 

Ostaje da se vidi kada će i na koji način ovaj projekat najzad doći na red. 
 

Galerija slika