InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Završen projekat pošumljavanja „Kragujevac punim plućima“

Autor: InfoKG
10:30 | Subota, 02 12 2023

Kroz projekat „Kragujevac punim plućima“ u tekućoj godini u okviru Spomen parka „Kragujevački oktobar“ zasađena su 94 stabla - sladuna, cera i crnog bora. Grad je za te namene od Ministarstva zaštite životne sredine dobio 1.000.000 dinara, a ostatak je finansirala lokalna samouprava.

Na osnovu Odluke o utvrđivanju konačne rang liste projekata za finansiranje iz sredstava Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije, po javnom konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata pošumljavanja, u cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta u 2023. godini Gradu je odobren projekat pod nazivom „Kragujevac punim plućima“.

U okviru Spomen parka „Kragujevački oktobar“ projektom je bila predviđena sadnja 94 stabla od čega 34 stabla sladuna, 35 stabala cera i 25 sadnica crnog bora.

Ukupni budžet za pošumljavanje je 1.250.000 dinara. Grad Kragujevac je na osnovu potpisanog Ugovora o sufinansiranju od Ministarstva zaštite životne sredine dobio 1.000.000 dinara, a ostatak je finansiran iz gradskog budžeta. 

Pošumljavanje je obavilo Javno komunalno preduzeće „Šumadija“.