InfoFoto: srbija.gov.rs

Završena HITNA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Evo šta je odlučeno

Autor: Jovana Mladenović
11:00 | Četvrtak, 22 10 2020

Republički krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID 19, koji je zasedao danas po hitnom postupku, nije doneo nove mere.

Imunolog Srđa Janković objasnio je da je naglasak stavljen na to da se mere koje su na snazi sprovedu oštrije, da se više ne toleriše njihovo kršenje i da se time spreči da se situacija dalje pogoršava.

Radi se na pravnom okviru koji bi omogućio da se sankcionišu oni koji krše mere, rekao je on, upućujući pritom apel građanima da se pridržavaju mera, a nadležnima da kontrolišu njihovo poštovanje.

Krizni štab je zabrinut zbog trenutne epidemijske situacije jer se ona pogoršava, ali možemo još mnogo toga da uradimo i dosta toga zavisi od nas, rečeno je novinarima nakon sednice.

Za sada nema potrebe za prelazak na online nastavu.

Takođe, obavezno testiranje za one koji dolaze iz inostranstvo, za šta se govorilo da bi mogla biti nova mera, nije stavljeno na snagu.

Na današnjem sastanku Kriznog štaba doneta je odluka o uvođenju brzih antigenskih testova, tamo gde je to odgovarajući indikovani test, a to znači brža dijagnostika kovida