InfoFoto: Facebook/Zimska čarolija Kragujevac

ZAVRŠENA Zimska čarolija na Trgu Radomira Putnika

Autor: InfoKG
16:41 | Sreda, 31 01 2024

U Kragujevcu je završena Zimska čarolija na Trgu Radomira Putnika, na kom je u protekla dva meseca bilo organizovano četrdesetak zabavnih sadržaja, odnosno koncerata i radionica… Deo Zimske čarolije je i klizalište na Trgu Svetog Đorđa, koje će ukoliko vremenski uslovi dozvole, raditi do kraja februara. 

Sa Trga vojvode Radomira Putnika seli se Zimska čarolija. Dvomesečna manifestacija je završena, a novogodišnji ukrasi, irvasi sa Deda Mrazovim kočijama, svetlucavi vozić, jelka želja, drvene kućice, svetleće novogodišnje instalacije različitih boja i oblika biće uklonjeni… U protekla dva meseca na tom mestu organizovano je više od 40 aktivnosti za sve uzrastve. 

Veliki broj animatora, veliki broj zabavnih grupa, klizalište je radilo sve vreme, kućice su radile. Zaista smo ove godine podsećali na evropske gradove, koji imaju novogodišnju bajku i čaroliju. I mi smo to ove godine postigli. Nadam se da će još bolje pripremiti za narednu godinu da taj program bude još lepši, bogatiji, sadržajniji.  Da ovo mesto zaista postane mesto tradicionalnog novogodišnjeg okupljanja, druženja i naravno mesto gde ćemo ugostiti broje turiste i goste iz drugih gradova i regiona”, rekao je za RTK direktor Gradske turističke organizacije Kragujevac, Bojan Pavlović.   

Sada je Trg vojvode Radomira Putnika spreman za nove kulturne i zabavne događaje, kako je najavljeno, koji će na njemu biti organizovani.