InfoFoto: InfoKG

Zbog tropskog talasa naložene posebne mere: Na Trgu cisterna sa pijaćom vodom i ekipe Zavoda za urgentnu medicinu

Autor: InfoKG
12:45 | Sreda, 10 07 2024

Republički hidrometeorološki zavod je za područje Srbije izdao upozorenje na jak i dugotrajan toplotni talas, koji će usloviti maksimalne temperature od 35 do 40 stepeni celzijusa, i to od danas pa do kraja sedmice, uz tropske noći u urbanim sredinama, sa velikom verovatnoćom da će se toplotni talas nastaviti i početkom sledeće nedelje.

Imajući u vidu da je za danas i sutra izdat crveni (najviši) stepen upozorenja, za celo područje Republike Srbije, komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Nikola Dašić je, u cilju spremnosti za eventualno suočavanje sa rizikom i posledicama, naložio mere, među kojima je i postavljanje cisterne vode za piće, koja će od sutra, 11. jula od 10 sati biti na Trgu vojvode Radomira Putnika. 

Takođe sutra, od 12 do 14 sati na Trgu vojvode Radomira Putnika biće i punkt Zavoda za urgentnu medicinu Kragujevac, čiji će zaposleni, pored ostalog, građanima davati savete o ponašanju tokom vrelih letnjih dana i kako da reaguju i prepoznaju toplotni udar.

Starijim licima i stanovništvu sa posebnim potrebama, predstavnici Centra za socijalni rad i Crvenog krsta Kragujevac će dostaviti određene količine vode za piće.