InfoFoto: InfoKG

ZIMSKA ČAROLIJA: Otvara se klizalište na Trgu Svetog Đorđa

Autor: InfoKG
14:30 | Četvrtak, 07 12 2023

U okviru manifestacije “Zimska čarolija”, na Trgu Svetog Đorđa sutra od 17 časova biće zvanično otvoreno klizalište. Plan je da bude otvoreno do 31. januara, a radno vreme će mu biti od 12 do 22 časa. 

Manifestacija “Zimska čarolija” zvanično je počela 1. decembra. Novogodišnji ukrasi, irvasi sa deda Mrazovim kočijama, svetlucavi vozić, jelka želja, drvene kućice, džindžer bred haus, svetleće novogodišnje instalacije različitih boja i oblika, Kragujevčane su uveli u čarobno praznično raspoloženje.

Veliki broj koncerata, predstava, dramskih nastupa, bioskopa na otvorenom, animatora, radionica za najmlađe i drugih iznenađenja očekuju građane tokom dva meseca. Svetlosni tunel u obliku srca povezuje dve celine.

Prva je zimsko selo na Trgu vojvode Radomira Putnika, a druga klizalište na Trgu svetog Đorđa, koje će sutra od 17 časova svečano biti otvoreno. Klizalište će biti otvoreno do 31. januara, a radno vreme će mu biti od 12 do 22 časa. 

U organizaciji Doma omladine na bini na Trgu sviraće grupe De si Džesi, Rok art, Trajb, Vesele 80, Dark Šajns, Oktava, Duo trio kvatro, grupa Mamurni ljudi i mnogi drugi. Ušuškani ambijent zimskog sela na Trgu biće mesto susreta, druženja i uživanja, mesto gde će Kragujevac i Kragujevčani dočekati i Novu, 2024. godinu uz muziku YU grupe i vatromet.

O predstojećim događajima i programima u Zimskoj čaroliji građani mogu da saznaju na društvenim mrežama, zvaničnim instagram (zimskacarolija.kg) i fejsbuk (Zimska čarolija Kragujevac) profilima.

Galerija slika