KulturaFoto: InfoKG

Diskusija o knjizi „Bordel Amerika“ u SKC-u

Autor: InfoKG
14:30 | Utorak, 12 03 2024

U Kontakt galeriji Studentskog kulturnog centra Kragujevac Zoran Bognar vodiće diskusiju o knjizi „Bordel Amerika“ sutra od 19 časova. 

U ovoj tematskoj knjizi se nalaze pesme iz perioda od 1982. do 2017. godine. Angažovana poezija govori o turbulentnom vremenu, ratu, ekonomskim krizama, kriminalu i moralnom padu čoveka. Danas, u tabloidnom vremenu, u vremenu gde je privid važniji od istine, nalaze se pesnici koji su spremni da rizikuju i kroz poeziju iskritikuju ovovremene pošasti. Jedan od takvih je i Zoran Bognar koji kroz ekspresivnu, britku i beskompromisnu poeziju, već nekoliko decenija u kontinuitetu, šalje upozoravajuću poruku.

Zoran Bognar je dobitnik mnogih nacionalnih književnih nagrada. Jedan je od laureata jubilarne, šezdesete Vukove nagrade. Urednik je u Izdavačkoj kući „Dereta“. Aktuelni je predsednik žirija nagrade “Miroslav Dereta” od 2006. godine i predsednik Fondacije za očuvanje likovne umetnosti „Ars Longa”. Srpski pesnik, esejista, prozaista, književni kritičar i antologičar živi i radi u Beogradu.