KulturaFoto: Promo

HUMANITARNI KONCERT pijaniste Stefana Đokovića u Prvoj gimnaziji

Autor: InfoKG
12:30 | Ponedeljak, 05 06 2023

Humanitarni klavirski koncert pijaniste Stefana Đokovića “Sa Mozzartom na krilima muzike” biće održan u petak, 9. juna, od 20 časova u svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije, pod pokroviteljstvom prve dame Srbije Tamare Vučić. Cena ulaznice je 1.000 dinara, a prihod od prodatih ulaznica biće doniran Muzičkoj školi “Dr Miloje Milojević”, kao deo sredstava za kupovinu klavira.

Projekat “Sa Mozzartom na krilima muzike” ima za cilj popularizaciju klasične muzike, ali i humanosti sa konkretnim ciljem da se kultura vrati u svoj dom-dom kulture, pa se iz tog razloga rodila ideja pomoći jednoj višestruko nagrađivanoj i visoko rangiranoj, kakva je Muzička škola “Dr Miloje Milojević” Kragujevac.

Glavna zvezda, pijanista Stefan Đoković izvešće dela Franca Šuberta, Frederika Šopena i Franca Lista. Ovaj koncert je posebno važen za mladog umetnika pošto će nastupiti u svom rodnom gradu Kragujevcu.

Pored Stefana, na bini Prve kragujevačke gimnazije svoje stihove govoriće pesnici Vladimir Perić, Vesna Maksimović i Ilija Stepanović koji će na najbolji mogući način predstaviti izdavačku kuću Koraci i svoj grad Kragujevac.

Muzički karavan u saradnji sa fondacijom Mozzart ovim projektom podržava rad kulturnih ustanova, jer je čitav prihod od prodatih ulaznica doniran domovima kulture u kojima su koncerti održani.

Ulaznice su u prodaji na četiri prodajna mesta Tickets.rs, u knjižari Delfi, agenciji Malutas, pumpi OMV i Trafika 11.