KulturaFoto: Knjaževsko-srpski teatar

“Ilda Geršner“ u Knjaževsko-srpskom teatru

Autor: InfoKG
15:00 | Sreda, 25 01 2023

Predstava "Ilda Geršner", rađena po tekstu Jelene Kajgo, a u režiji Stevana Bodrože, biće izvedena sutra od 20 časova u Knjaževsko-srpskom teatru. 

Komad Ilda Geršner je baziran na istinitoj priči iz Drugog svetskog rata. To je priča o dve žene koje su četiri godine delile isto ime. Ime koje je jednoj od njih spasilo život. Komad govori ne samo o stradanju i preživljavanju ljudi u strašnim vremenima ratnog ludila, već i o ljudima koji su pod rizikom gubljenja sopstvenog života, pomagali drugima. To je univerzalna priča o potrebi da se odupremo zlu. Priča koja se može primeniti na bilo koje vreme i bilo koju zemlju. Priča o hrabrosti“, rekla je Jelena Kajgo.

U predstavi igraju: Ana Colangeli, Nikola Milojević, Nadežda Jakovljević, Mladen Knežević / Rifat Rifatović, Jasmina Dimitrijević, Čedomir Štajn, Marija Rakočević i Nenad Vulević.

Scenografiju potpisuje Ana Kolbjanova, kostimografiju Milica Kolarić, asistent kostimografa je Strahinja Tabaković, dok je za scenski pokret bio zadužen Miodrag Krčmarik.