KulturaFoto: InfoKG

InfoKG vas vodi u POZORIŠTE

Autor: Jovana Mladenović
08:49 | Utorak, 11 06 2024

Portal InfoKG čitaocima je poklonio 3x2 ulaznice za predstavu "Staklena menažerija" Tenesija Vilijamsa, u režiji Olivere Ježine, koja će biti izvedena večeras od 20 časova u Knjaževsko-srpskom teatru.

Dobitnici ulaznica su Anica Jovanović, Ivana Simić i Slaviša Savić.
 

O predstavi:

Predstava "Staklena menažerija" je lirska pripovest o rasturenoj porodici uronjenoj u iluzije o drugačijem životu koji je nedostižan. 

“Priča o ljudima koji žive svoju iluziju imitirajući život koji je isprazna i mahom onespokojavajuća egzistencija. Ipak, i ako uspeju da izađu iz sopstvenog života ne uspevaju da ostave sebe same.

O ljudima koji zaglavljeni u beznačajnosti svog života žude za onim koji im izmiče, postajući žrtvama sopstvenih iluzija.

Neprisustvo onih koje volimo obesmišljava pokušaje da se život učini snošljivom egzistencijom”, rekla je rediteljka Olivera Ježina.

U predstavi igraju Jasmina Dimitrijević, Nenad Vulević, Nadežda Jakovljević i Avram Cvetković. Tekst je prevod Nade Ćurčije Prodanović, scenografiju potpisuje Ana Kolbjanova, kostim Jelena Janjatović, muziku Miloš Petrović, a dizajn svetla Radomir Stamenković.