Kultura

Internacionalni džez festival u Zastavinoj bašti

Autor: InfoKG
16:30 | Petak, 04 09 2020

Internacionalni džez festival, 21. po redu, biće održan od danas do nedelje, 6. septembra u Zastavinoj bašti. Na festivalu će nastupiti Max Kochetov Quintet, Hofmaninger – Schvarz, Go Ali Soko, Damir Imamović „Sevdah Takht“ i Vasil Hadžimanov Bend. Zbog situacije se virusom COVID-19, festival će po prvi put biti organizovan na otvorenom, uz poštovanje svih propisanih mera. 

Internacionalni džez festival, 21. po redu, donosi nam nastupe umetnika koji stvaraju i izvode konceptualno različitu džez muziku. Mešavina klasičnog džeza i raznovrsnih uticaja obeležiće ovogodišnji festival. Kombinovanje različitih stilova i uticaja, spoj modernog i tradicionalnog, predstaviće publici raznovrsnost savremene džez muzike. Renomirani džez umetnici iz zemlje i inostranstva koji će nastupiti tokom dva festivalska dana predstaviće džez u novom i zanimljivom svetlu.

Festival počinje danas i to džez karavanom – promotivnim i pratećim aktivnostima koje će se odvijati na više lokacija u Kragujevcu. Koncept ovogodišnjeg pratećeg programa zasniva se na simbiozi džez baleta i scenskog kostima.  

Glavni program festivala biće održan sutra i u nedelju, 5. i 6. septembra, od 20 časova u Zastavinoj bašti. 

Pred publikom će sutra nastupiti Max Kochetov Quintet, Hofmaninger – Schvarz i Go Ali Soko, a u nedelju Damir Imamović „Sevdah Takht“ i Vasil Hadžimanov Bend. 

Usled popuštanja mera, nakon zvaničnog dela muzički program nastaviće se u formi jam session-a. 

Zbog novonastale bezbedonosne situacije Festival će po prvi put biti organizovan na otvorenom. Organizatori su se potrudili da u skladu sa zvaničnim preporukama sprovedu mere u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19, a kako bi i publika i izvođači mogli bezbedno da dožive atmosferu Festivala.

Ulaznice za Festival možete nabaviti online putem sajta ddtickets.rs ili na prodajnim mestima: Fox Caffe, Kneza Miloša br. 6, Kragujevac i WinWin radnjama širom Srbije. Cena dnevnih ulaznica je 600 RSD, a komplet karata za obe festivalske večeri iznosi 1100 RSD.

Internacionalni džez festival u Kragujevcu organizuje „ArtKvart“ uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja i lokalne samouprave.

Sve informacije o festivalu možete pogledati na sajtu Festivala www.ijfk.info, kao i na Facebook i Instagram stranicama.