KulturaFoto: Facebook/Muzički centar Kragujevac

Koncert Gradskog kamernog orkestra Šlezinger u Prvoj gimnaziji

Autor: InfoKG
11:00 | Utorak, 29 06 2021

Koncert Gradskog kamernog orkestra Šlezinger biće održan sutra od 20 časova u sali Prve kragujevačke gimnazije, u organizaciji Muzičkog centra. Na programu će biti izvedena dela Hajdna i Janačeka.

Posle veoma uspešnog i zapaženog koncerta u maju GКO Šlezinger će održati drugi koncert sa novom postavom koju predvodi koncertmajstor Miroslav Pavlović.

Gradskog kamernog orkestra Šlezinger predstavlja jedan od glavnih stubova muzičkog života Кragujevca. Osnovan je 2006. godine kao rezultat nepo­recive potrebe za specifičnom i dragocenom kulturnom i umetničkom ulogom u muzičkom životu Кragujevca. Orkestar čine istaknuti muzičari našeg grada. Gradski kamerni orkestar „Šlezinger“ ostvario je veliki broj celovečernjih koncerata u Кragujevcu i Beogradu. Takođe je bio i deo televizijskih i radio emisija (od nastupa uživo na RTS-u, do brojnih nastupa na lokalnim mediji­ma). Od 2011. godine Gradski kamerni orkestar „Šlezinger“ deluje kao jedan od ansambala Muzičkog centra Кragujevac”, navodi se u saopštenju Muzičkog centra Кragujevac. 

Zainteresovani mogu rezervisati mesto za koncert pozivom na broj telefona 034/334-264 ili putem mejla muzickicentarkg@gmail.com.