Kultura

Koncert polaznika škole pevanja Ksenije Kočetove

Autor: Jovana Mladenović
12:45 | Nedelja, 17 07 2022

Koncert polaznika škole pevanja Ksenije Kočetove biće održan sutra od 21 čas u Kontakt galeriji SKC-a.

Grupu kreativaca i entuzijasta okupljenu u Centru za kulturni razvoj "Kočetova Art" pokrenula je želja za buđenjem samosvesti i edukacijom u svakom životnom segmentu - umetnosti i kulturi, ekologiji, sportu, međuljudskim odnosima, pozitivi života i društva, ljubavi...

SKC Kragujevac je prva institucija koja je prepoznala viziju ovog udruženja i koja je svesrdno pomogla u realizaciji njihovog prvog projekta – Škola pevanja Ksenije Kočetove.

Nakon tri meseca rada i zabave, priveli su kraju pripreme prvog završnog koncerta. Velikom broju mladih polaznika ovo će biti prvi nastup uz pratnju benda. Nih devetoro koje ćete čuti su: Vuk Mijailović, Srna Šebek, Jovana Nešković, Anđela Milosavljević, Anđela Radulj, Doroteja Egarić, Olga Zholudeva (Rusija), Sofija Janković i Ema Ilić.

Bend vrsnih muzičara MAMA’S BACK, koji će pratiti izvođače, čine:

Aca Pejčić - tenor saksofon
Kosta Vukašinović - trombon
Aleksandar Uzelac - klavijatura
Nemanja Teofanović - gitara
Nemanja Ristović - bas
Dragan Jovanović – bubnjevi

Cilj i ideja udruženja je da svoja znanja i saznanja prenese svim generacijama, da spoznaju kako da istinski vole, da nađu zabavu u onome što rade i čime se bave, da poštuju sebe i svet oko sebe, da nauče da sami uče, da prevazilaze postavljene granice i da nauče da granice ne postoje!

Shodno tome za sve buduće i sadašnje članove udruženja, u pripremi je novi kurs u saradnji sa ROCK SCHOOL-om (Velika Britanija) i SKC Kragujevac. Škola pevanja Ksenije Kočetove prilagođena je programu ROCK SCHOOL-a, tako da će svi polaznici imati mogućnost polaganja ispita za dobijanje međunarodno priznatog sertifikata vokalnog izvođača. Kurs će početi u septembru, a prijave su već u toku i traju do sredine avgusta.