KulturaFoto: KST Kragujevac

“Opet plače, al' sad od sreće” u Teatru

Autor: Jovana Mladenović
15:00 | Petak, 01 12 2023

Predstava "Opet plače, al' sad od sreće", rađena po tekstu Novice Savića, a u režiji Dragana Jakovljevića, biće odigrana sutra od 20 časova u Knjaževsko-srpskom teatru. 

Tematski zanimljiva, ova komedija napisana je dramaturški vešto, uz nesumnjivo poznavanje malovaroškog mentaliteta: razgovor petoro ljudi u čekaonici železničke stanice otkriva gotovo sve  tajne života provincijske sredine. I sve bi to moglo izgledati komediografski iščašeno i izvitopereno kad ne bi bilo istinito i sasvim mogućno u nas tokom poslednje decenije prošlog i početkom ovog veka. Razgovor, i sve što se dešava u čekaonici železničke stanice provincijske varošice smeštene na nekoj sporednoj pruzi upravo zbog očigledne istinitosti, uzdiže se do metaforične slike ne samo jedne sredine, nego i čitave ove zemlje.

U predstavi „Opet plače, al' sad od sreće“ igraju Isidora Rajković, Ivan Vidosavljević, Nenad Vulević, Sanja Matejić, Dragan Stokić, Dragoslav Tanasković koji potpisuje i muziku. Scenografiju je uradio Milivoje Štulović, a kostime Jelena Janjatović.