KulturaFoto: Pozorište za decu

Predstava “Ježić Žožo” u Pozorištu za decu

Autor: Jovana Mladenović
09:30 | Petak, 03 12 2021

Predstava “Ježić Žožo”, autora Kuzmana Krsteva, a u režiji Emilije Mrdaković, biće izvedena sutra od 12 časova u Pozorištu za decu. Komad govori o tome koliko je važno istrajati u svojoj različitosti, čak iako si neobičan za svoje okruženje. S obzirom na to da je broj posetilaca ograničen, potrebno je da rezervišete svoje ulaznice na broj telefona: 034/333-518. Cena ulaznice je 150 dinara.

“Kao svaki pravi jež, ježić Žožo ima oštre bodlje koje prete svima, pa i njegovim prijateljima. Svi se plaše da ih ne ubode i izbegavaju ga. Žožo je bio veoma tužan  zbog toga. Zato je, jednoga dana, odlučio da ukloni svoje iglice. Svi su spremno prihvatili njegovu ideju i zauzeli se da mu pomognu. Uz podršku prijatelja i Deda Mraza, Žožo kreće u avanturu zvanu: Oslobodite me bodlji!”, navodi se u saopštenju Pozorišta za decu i dodaje da se predstava preporučuje deci starijoj od 3 godine. 

U predstavi igraju Katarina Jeličić, Ljubica Radomirović, Nevena Brzaković, Dubravka Brkić i Vladimir Đoković. Za scenografiju i kostime bila je zadužena Milica Grbić Komazec, za kreaciju i izradu lutaka Blagovesta Vasileva. Autor songova je Mirjana Rastović, a kompozitor Miodrag Mika Mladenović. Koreografiju je radila Olivera Kovačević Crnjanski uz asistenciju Aleksandra Lekića.