KulturaFoto: Privatna arhiva

“Prođi Mile kroz naš kraj, pa da vidiš šta je raj”: Koncert veterana folklora u Drugoj gimnaziji

Autor: InfoKG
11:45 | Petak, 06 10 2023

“Prođi Mile kroz naš kraj, pa da vidiš šta je raj” naziv je prvog susreta veterana folklora, koji će biti održan u subotu, 7. oktobra, u 17 časova u Drugoj kragujevačkoj gimnaziji, u organizaciji Centra za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević”. Ulaz je besplatan.  

Organizatori poručuju da će prvi susreti veterana folklornih ansambala okupiti iskusne umetnike i dugogodišnje poštovaoce i izvođače srpske tradicionalne kulture i umetnosti.

Na ovom svojevrsnom koncertu, pored domaćina, veterana kragujevačkog Centra za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević”, nastupiće i veterani kulturno-umetničkih društava i to “Abrašević” iz Kraljeva, “Šumadija” iz Gornjeg Milanovca”, kragujevački SKC, “Grada Čačka”, “Dositej Obradović” iz Batočine, “Sevojno”, “Moravica” iz Ivanjice, “Prva Petoletka” iz Trstenika, “Abrašević” iz Šapca i “Soko” iz Sokobanje,     

U Centru za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević” se nadaju da će ovaj koncert biti početak jedne tradicionalne i dugovečne svetkovine narodne igre i pesme. 

S obzirom na to da je ulaz besplatan, posetioci će moći da u skladu sa svojim mogućnostima stave novac u kutiju koja će biti postavljena u Drugoj gimnaziji za pomoć Kragujevčaninu Draganu Bogosavljeviću koji boluje od hronične bolesti bubrega i neophodna mu je transplantacija u inostranstvu. Opširnije ovde: Kragujevčaninu Draganu Bogosavljeviću HITNO POTREBNA SREDSTVA za transplantaciju bubrega u inostranstvu.