Kultura

Promocija romana "Sa Cetine Nikola" Aleksandra Vasiljevića

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Utorak, 13 12 2016

Roman "Sa Cetine Nikola", prvenac Aleksandra Vasiljevića, biće predstavljen publici sutra od 18 časova u Narodnoj biblioteci.

Tom prilikom govoriće prof. Radenko Bjelanović i Katarina Milićević. Organizator promocije je Udruženje građana Krajine "Zora".

Simbolikom runolista, retke biljke koja raste u tom kraju, roman "Sa Cetine Nikola" nam o glavnom junaku govori kao o tom milom cvetku, vezujući nežnost i čvrstinu, otpor jakim vetrovima i usamljenost pojedinca o kojem će zvanična istorija ćutati, ali književnost ne sme. U tome i jeste najveća hrabrost Vasiljevića, da za svoj prvi roman izabere temu koja mu je lično bliska, i prema kojoj gaji osećaj dužnosti, a da ni u jednom trenutku ne zaluta niz rukavce moćne reke svog urođenog talenta za meru, jasnoću i pravdu. Katarina Milićević

Vasiljević je rođen u Kragujevcu (1972). Deset godina je radio kao novinar u gradskim redakcijama. Danas kao inženjer informatike radi u banci. Živi u Kragujevcu. Roman "Sa Cetine Nikola" je njegovo prvo objavljeno delo.